Dan Norea, Clubul Umoriștilor Constănțeni

Arșura: Cum vă protejați împotriva Coronavirusului? Dan Norea: Stau în casă, într-o autoizolare strictă, cu soția și nepoții.

A.: În ce mod a influențat COVID-19 viața dvs.? D.N.: Mi-a dat-o peste cap. Cel mai rău îmi pare că au fost anulate întâlnirile din cenaclurile literare din Constanța și festivalurile umoristice din țară.

A.: Ce fel de experiență reprezintă Coronavirusul? Bună sau rea? D.N.: Asta e o întrebare retorică. Bună n-are cum să fie.

A.: Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat de la COVID-19? D.N.: Totdeauna se poate mai rău.

A.: Vă puteți obține singur alimentele și medicamentele sau aveți nevoie de ajutor? D.N.: De aprovizionare se ocupă copiii noștri.

A.: Această nouă experiență a fost dureroasă pentru dvs.? D.N.: Evident. Pentru cine n-a fost?

A.: La ce activități fizice sau sportive mai participați în perioada aceasta? D.N.: Mai săpăm un pic în grădină.

A.: Cine vă vizitează? D.N.: Nimeni. Copiii vin și ne dau sacoșele cu alimente peste gard.

A.: Care este alegerea atunci când trebuie să hotărâți cu privire la a vă vedea cu cei dragi? Optați pentru o simplă distanțare socială sau pentru izolare? D.N.: Izolare totală.

A.: V-ați pierdut prietenii? D.N.: Da, dar nu din cauza COVID-ului. Săptămâna trecută, un prieten a murit de cancer.

A.: Ce activitate preferați să faceți în perioada aceasta în care trebuie să stați în casă? D.N.: Pregătesc un nou volum de proză. Și mai multe lecturi decât de obicei.

A.: Care dintre noile tehnologii vă este cea mai utilă în noul mod de viață? D.N.: Laptop-ul și internetul.

A.: Care a fost cel mai fericit moment din această perioadă? D.N.: De fericire nu poate fi vorba. Doar ceva mai multă liniște.

A.: Ce evenimente mondiale au avut cel mai mare impact asupra vieții dvs.? D.N.: Tragediile din Italia, Spania, Franța...

A.: Există un lucru pe care ați fi vrut să ni-l comunicați, dar nu ați făcut-o niciodată? D.N.: Cel mai important lucru, necuprins în întrebările precedente, este criza economică de peste câteva luni. Va fi una dură, cu care generația noastră încă n-a avut de-a face. Criza va face mult mai multe victime decât COVID-ul propriu zis.

A.: Peste ani, cum ați dori să își amintească de dvs. cititorii și prietenii? D.N.: Bine ar fi să își amintească. Dacă da, o vor face cu drag, că rău n-am făcut niciodată nimănui.