Emel Emin, Constanța, Romania

Arșura: Cum vă protejați împotriva Coronavirusului? Emel Emin: Stau acasă. La ieșire port mască, ochelari ptr protecție și mănuși. La întoarcere, în fața ușii am un prosop dat cu clor, șterg mânerul, mă spăl cu săpun. Tot cu săpun spăl și legumele și fructele.

A.: În ce mod a influențat COVID-19 viața dvs.? E.E.: M-a izolat de societate, de frumusețea naturii, de viața culturală.

A.: Ce fel de experiență reprezintă Coronavirusul? Bună sau rea? E.E.: A dovedit că înarmarea este un lucru de prisos și rușinos. Că trebuie să folosim energia noastră pentru viață, nu pentru înarmare, ucidere, distrugere.

A.: Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat de la COVID-19? E.E.: Să ne dăm seama ce este important în viață.

A.: Vă puteți obține singură alimentele și medicamentele sau aveți nevoie de ajutor? E.E.: Mulțumesc, deocamdată singură. Copiii mei dragi mă întreabă zilnic dacă am nevoie de ceva.

A.: Această nouă experiență a fost dureroasă pentru dvs.? E.E.: Am fost nevoită să îmi schimb imediat modul de viață.

A.: La ce activități fizice sau sportive mai participați în perioada aceasta? E.E.: Mă ocup cu menajul, citesc, scriu, mă uit la televizor, pe youtube, fac puțină gimnastică.

A.: Cine vă vizitează? E.E.: Nimeni. Trăim vremuri care nu sunt tocmai potrivite pentru vizite.

A.: Care este alegerea atunci când trebuie să hotărâți cu privire la a vă vedea cu cei dragi? Optați pentru o simplă distanțare socială sau pentru izolare? E.E.: Telefonul și e-mailul.

A.: V-ați pierdut prietenii? E.E.: Nu știu, deocamdată este devreme să ne dăm seama.

A.: Ce activitate preferați să faceți în perioada aceasta în care trebuie să stați în casă? E.E.: Tot timpul este ceva de făcut. Timp și sănătate să avem.

A.: Care dintre noile tehnologii vă este cea mai utilă în noul mod de viață? E.E.: Televiziunea, telefonul și computerul.

A.: Care a fost cel mai fericit moment din această perioadă? E.E.: Momentele fericite sunt atunci când aflu că unele personae au putut fi salvate.

A.: Ce evenimente mondiale au avut cel mai mare impact asupra vieții dvs.? E.E.: Mă întristez atunci când aflu numărul celor decedați. Mă doare. Și ei au avut dreptul la viață. Am mare respect fată de cadrele medicale. Au dovedit că sunt oameni adevărați. Nu au muncit pentru niciun fel de glorie, ci petru a salva viețile altora. Nu pot să mă gândesc la ei fără lacrimi. Ei ne-au arătat ce înseamnă mărinimia.

A.: Există un lucru pe care ați fi vrut să ni-l comunicați, dar nu ați făcut-o niciodată? E.E.: Da, există multe lucruri, însă doresc să le păstrez în continuare pentru mine. Nu se poate spune orice.

A.: Peste ani, cum ați dori să își amintească de dvs. cititorii și prietenii? E.E.: Nu știu dacă merit să ocup loc în amintirea cuiva sau într-o carte.