Nicolae Dumitru, Cenaclul Literar „Mihail Sadoveanu”

Arșura: Cum vă protejați împotriva Coronavirusului? Nicolae Dumitru: Prin autoizolare, distanţare socială şi respectarea strictă a măsurilor de protecţie individuală: mănuşi şi măşti chirurgicale, ochelari, capul acoperit, decontaminare cu alcool şi spălare cu apă şi săpun.

A.: În ce mod a influențat COVID-19 viața dvs.? N.D.: Mi-a furat în mod samavolnic şi ireversibil din puţinul timp, în special din timpul social, care mi-a mai rămas de trăit.

A.: Ce fel de experiență reprezintă Coronavirusul? Bună sau rea? N.D.: Mizerabilă!

A.: Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat de la COVID-19? N.D.: Niciuna!

A.: Vă puteți obține singur alimentele și medicamentele sau aveți nevoie de ajutor? N.D.: Deocamdată, da!

A.: Această nouă experiență a fost dureroasă pentru dvs.? N.D.: Mai mult frustrantă!

A.: La ce activități fizice sau sportive mai participați în perioada aceasta? N.D.: Coborât şi urcat scările din bloc (trei etaje) când duc gunoiul sau fac cumpărături strict necesare (pâine, lactate, legume proaspete)

A.: Cine vă vizitează? N.D.: Nimeni!

A.: Care este alegerea atunci când trebuie să hotărâți cu privire la a vă vedea cu cei dragi? Optați pentru o simplă distanțare socială sau pentru izolare? N.D.: Izolarea!

A.: V-ați pierdut prietenii? N.D.: Sincer? Nu poţi să pierzi ceea ce nu ai!

A.: Ce activitate preferați să faceți în perioada aceasta în care trebuie să stați în casă? N.D.: Curăţenia da Paşte!

A.: Care dintre noile tehnologii vă este cea mai utilă în noul mod de viață? N.D.: Smart-phone (WhatsApp şi BCR-GEORGE)

A.: Care a fost cel mai fericit moment din această perioadă? N.D.: Bunavestire (25 Martie), ziua de naştere a soţiei mele!

A.: Ce evenimente mondiale au avut cel mai mare impact asupra vieții dvs.? N.D.: 1. Instaurarea regimului bolşevico-stalinist în România; 2. Căderea dictaturii ceauşiste; 3. Aderarea României la Uniunea Europeană.

A.: Există un lucru pe care ați fi vrut să ni-l comunicați, dar nu ați făcut-o niciodată? N.D.: Sunt profund îngrijorat şi regret profund că am ajuns să trăiesc asemenea vremuri apocaliptice! Sunt profund dezamăgit de inimaginabila (pentru mine) degradare a umanităţii!

A.: Peste ani, cum ați dori să își amintească de dvs. cititorii și prietenii? N.D.: Ca de un OM adevărat! Şi eu vă mulţumesc!

08.04.2020