Vasilica Mitrea, Liga Scriitorilor Dobrogeni

Arșura: Cum vă protejați împotriva Coronavirusului? Vailica Mitrea: În primul rând, stând în casă. Nu ies fără mască și mănuși.

A.: În ce mod a influențat COVID-19 viața dvs.? V.M.: Bineînțeles că în rău! Am fost nevoită să anulez foarte multe întâlniri, să abandonez proiecte.

A.: Ce fel de experiență reprezintă Coronavirusul? Bună sau rea? V.M.: Experiența nu are cum să fie bună. Pe viitor va trebui să prețuim sănătatea și libertatea.

A.: Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ați învățat de la COVID-19? V.M.: Să prețuim sănătatea, să ținem mai mult legătura cu rudele și prietenii, să spunem „prezent” celor ce ne solicită ajutorul.

A.: Vă puteți obține singură alimentele și medicamentele sau aveți nevoie de ajutor? V.M.: Mă descurc singură. De altfel, niciodată nu mi-a plăcut să depind de cineva, nu numai acum.

A.: Această nouă experiență a fost dureroasă pentru dvs.? V.M.: Nu am mai trecut prin astfel de momente. Da, este o experiență dureroasă.

A.: La ce activități fizice sau sportive mai participați în perioada aceasta? V.M.: Doar câteva exerciții fizice de dezmorțire, în casă. Și ies doar atunci când am de făcut cumpărături absolut necesare.

A.: Cine vă vizitează? V.M.: Nimeni. Am înțeles că trebuie să ne protejăm și pe noi, și pe alții.

A.: Care este alegerea atunci când trebuie să hotărâți cu privire la a vă vedea cu cei dragi? V.M.: Nu m-am gândit să mă văd cu prietenii mei. Vorbesc uneori pe „cameră” sau la telefon.

A.: V-ați pierdut prietenii? V.M.: Dacă mi-au fost prieteni, sunt și acum. Cine m-a părăsit, înseamnă că nu mi-a fost niciodată prieten.

A.: Ce activitate preferați să faceți în perioada aceasta în care trebuie să stați în casă? V.M.: Fac curat, gătesc și, bineînțeles, scriu.

A.: Care dintre noile tehnologii vă este cea mai utilă în noul mod de viață? V.M.: Laptopul și televizorul.

A.: Care a fost cel mai fericit moment din această perioadă? V.M.: Moment fericit? Când ai restricții de a te întâlni cu familia și prietenii, nu cred că pot să mă laud cu vreun moment fericit.

A.: Ce evenimente mondiale au avut cel mai mare impact asupra vieții dvs.? V.M.: Cum această epidemie sau pandemie are loc pe tot mapamondul, mă impresionează cifrele de îmbolnăviri și decedați. Nimeni nu se mai gândește la economie... Cu atât mai puțin, în țara noastră.

A.: Există un lucru pe care ați fi vrut să ni-l comunicați, dar nu ați făcut-o niciodată? V.M.: Da. Vreau să spun că îmi prețuiesc și îmi iubesc prietenii.

A.: Peste ani, cum ați dori să își amintească de dvs. cititorii și prietenii? V.M.: Orice scriitor își dorește cât mai mulți cititori. Mi-aș dori ca aceștia să își amintească din lucrările mele măcar un titlu sau o frază pe care au reținut-o. Aș dori ca prietenii să poată spune au putut conta pe mine atunci când mi-au cerut ajutorul!