2018:10.04: Lansare de carte: „La o cafea, despre țărani...” de Neculai Laza-Bogdanovici

Joi, 4 octombrie, la întâlnirea Cenaclului Literar “Mihail Sadoveanu” au participat peste 50 de persoane. Printre aceştia s-au regăsit şi membrii Cenaclului Literar “Mircea Eliade” din Cernavodă, prieteni ai cărții, iubitori de literatură, care au vrut să-i fie alături domnului Neculai Laza-Bogdanovici la lansarea volumului de povestiri „La o cafea, despre țărani...” şi debutul în Cenaclul Literar „Mihail Sadoveanu”.

Întâlnirea a început cu festivitatea de premiere a unora dintre membrii cenaclului, participanți la Concursul Național de Creație Literară „Fascinația mării”, ediția a VI-a, 2018. Au fost distinşi:

- premiul al II-lea la secțiunea “Eseu” – Gheorghe Mihalache;

- premiul I la secțiunea „Eseu” – Aurel Avram Stănescu;

- trofeul concursului – Iorgu Paraschiv.

Apoi, Aurel Lăzăroiu prezentat a CV-ului domnului Neculai Laza-Bogdanovici, după care, împreună cu Ligia Stamate au pus în scenă prima povestire din carte: „Frumoasă e viața la țară!”.

Au cuvântat despre carte Viorel Chibzui și Costache Tudor. Au vorbit din public: Coca Elena Gheorghiu, Camelia Lungu, Gheorghe Mihalache, Traian Brătianu, Viorel Birtu-Pîrăianu, Mariana Popescu, Neli Grozavu și Alexandru Birou. Cuvântul final i-a aparținut autorului cărții. El a făcut unele completări legate de apariția cărții și a mulțumit pentru aprecieri și dedicații, pentru găzduire și prezență.

Primind acordul unanim al celor consultați și în aplauzele tuturor celor prezenți, domnul Neculai Laza-Bogdanovici a fost declarat membru cu drepturi depline al cenaclul și a primit ecusonul de apartenență.

Vădit emoționat, noul membru al cenaclului a mulțumit pentru acceptare în gruparea literară constănțeană. Întâlnirea s-a încheiat cu sesiunea de autografe.