2019.01.10: Dezbatere dedicată Zilei Culturii Naționale

Prima întâlnire de lucru a Cenaclului Literar “Mihail Sadoveanu” pe anul 2019 a fost dedicată zilei de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale.

A fost o dezbatere sinceră despre geniul lui Eminescu din perspectiva Zilei Culturii Naționale propusă de către invitatul întâlnirii, diplomat dr. Dorin Popescu. Prin expunerea sa interesantă, Dorin Popescu a reușit să capteze atenția publicului și să-l facă să vibreze la versurile Poetului Național.

Versuri din creația Luceafărului poeziei românești au fost recitate de către Dorin Popescu, Ligia Stemate, Luciana Șerban și Aurel Lăzăroiu.

La propunerea Gabrielei Vlad, toți cei care au vorbit din public: Coca Elena Gheorghiu, Gabriela Vlad, Laura Văceanu, Neli Grozavu, Marian Zidaru, Guner Akmolla, Taner Murat, Florin Chelan și Anastasia Dumitru, și-au început pledoariile cu o strofă din Eminescu.

Întâlnirea, care a emoționat profund pe toți cei prezenți, s-a încheiat cu propunerea domnului Dorin Popescu de a ne întâlni marți, 15 ianuarie, la statuia lui Eminescu de pe faleza cazinoului.