Laurentiu Despina a debutat în Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu”

Joi, 6 iunie 2019, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” a avut loc un debut în cenaclu, cu o lansare de carte a Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu”. Ca argument la solicitarea sa de înscriere în cenaclu, cunoscutul jurnalist constănțean Laurențiu Despina s-a prezentat în fața membrilor cenaclului cu primul său roman, „Copacul cu frunze de caiet”.

În deschiderea întâlnirii, Aurel Lăzăroiu, moderatorul întâlnirii, a făcut o prezentare a personalității autorului în peisajul jurnalistic constănțean și național. Apoi au vorbit despre carte prof. Alexandra Flora Munteanu și criticul literar Costin Antonescu. La rubrica „Voci din public”, Coca Elena Gheorghiu, Ionuț Daniel Țucă, prof. Traian Brătianu și prof. Laura Văceanu au citit dedicații adresate momentului.

Laurențiu Despina a explicat cum s-a hotărât să scrie altceva decât cronici de ziar și care au fost etapele parcurse în scrierea cărții despre care s-a vorbit. A urmat momentul discutării cererii lui Laurențiu Despina de înscriere în cenaclu. În unanimitate, cei prezenți au susținut, cu ropote de aplauze, solicitarea autorului. Ca urmare, coordonatorul cenaclului, Aurel Lăzăroiu, l-a declarat pe Laurențiu Despina membru cu drepturi depline al Cenaclului literar „Mihail Sadoveanu” și i-a înmânat ecusonul de apartenență.

Întâlnirea s-a încheiat cu sesiunea de autografe.