2020.07.18: O elegantă lansare de carte organizată de comunitatea armeană

Vineri, 17.07.2020, la ora 18:00, la Parohia Bisericii Armene din str.Callatis, nr.1, Constanța, Uniunea Armenilor din România, Sucursala Constanța a organizat un eveniment cultural deosebit. Într-un cadru restrâns din cauza pandemiei a avut loc lansarea colecției lirice postume „Cerul înstelat deasupra mea” de Armand Gurău împreună cu volumele publicate de Editura Ararat „Interpretări literare și miscelanea” și „Contemplații”, colecție trilingvă de haiku, de Arșaluis Sarchisian Gurău.

Evenimentul s-a petrecut în cadrul relaxant al foișorului din curtea parohiei. Cuvântul de deschidere a fost rostit de Liviu Merdinian, președintele sucursalei locale a Uniunii Armenilor din România. Poeta Cornelia Grozavu, prin vocea Cristinei Cazazian, consultantul artistic Anaid Tavitian și prof. Laura Văceanu, președinta Societății de Haiku Constanța au făcut prezantarea volumelor. Au recitat Luciana Șerban și Șuraleu. Au mai luat cuvântul traducătoarea de limbă armeană Azaduhi Benlian și preotul Yeznic Torgomian care a mulțumit autoarei și a binecuvântat masa pregătită de către comunitatea armeană.

A fost o seară plăcută, organizată impecabil de o comunitate tot mai restrânsă, dar care reușește să își conserve seninătatea și rafinamentul.