2020:07.03: Departamentul pentru Afaceri Economice și Sociale ale Popoarele Indigene anunță Întâlnirea anuală HLPF 2020

Reuniunea forumului politic la nivel înalt pentru dezvoltare durabilă în 2020 va avea loc de marți, 7 iulie, până joi, 16 iulie 2020, sub auspiciile Consiliului Economic și Social. Aceasta va include reuniunea ministerială de trei zile a forului de marți, 14 iulie, până joi, 16 iulie 2020.

Tema va fi „Acțiune accelerată și căi transformatoare: realizarea deceniului de acțiune și măsuri pentru dezvoltare durabilă”.

Întâlnirea anuală a HLPF este platforma principală a Națiunilor Unite pentru urmărirea și revizuirea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective ale sale de Dezvoltare Durabilă.

În cadrul HLPF 2020, participanții vor dezbate situația cu privire la SDG-uri, având în vedere impactul pandemiei COVID-19. Aceștia vor reflecta asupra modului în care comunitatea internațională poate răspunde la pandemie astfel încât să asigure relansarea realizării SDG-urilor și accelerarea progresului pe parcursul deceniului de acțiune și măsuri pentru o dezvoltare durabilă.

47 de țări vor efectua revizuiri naționale voluntare (VNR) ale punerii în aplicare a Agendei 2030 în cadrul HLPF 2020, de vineri, 10 iulie până joi, 16 iulie 2020. Pentru mai multe detalii, faceți clic aici.

HLPF va adopta o declarație ministerială ca rezultat al sesiunii sale. Președintele ECOSOC va pregăti, de asemenea, un rezumat pentru a surprinde mesajele cheie ale discuțiilor.

Pentru mai multe detalii despre HLPF 2020, vă rugăm să faceți clic aici.

În acest context, un eveniment oficial virtual, intitulat „Măsuri pentru reducerea decalajului cu popoarele indigene: reacțiile la COVID-19 și dincolo de ele”, va fi organizat marți, 7 iulie între orele 12:00 - 13:30 (EDT)

>>> Notă de concept

Este necesară înregistrarea la https://zoom.us/webinar/register/WN_GSoJ_5-STOGc4eKkNgaiTA

Parolă zoom: 580014

Este disponibilă interpretarea în engleză și spaniolă

Co-sponsori: Grupul major pentru populații indigene pentru dezvoltarea durabilă, Pactul popoarelor indigene din Asia, IWGIA și DESA / DISD / Populația indigenă și filiala / Secretariatul forului permanent pentru problemele indigene.